De voering biedt niet alleen functionele voordelen voor uw ramen, maar kan uw gordijnen ook voller maken om ze beter te laten hangen. Met een extra bescherming laag gaan uw gordijnen langer mee en helpen ze te voorkomen dat de kleuren verbleken, zodat de voering de stof tegen stof en direct zonlicht kan beschermen.

Afhankelijk van het type voering kan de voering verschillende niveaus en soorten isolatie bieden.

Standaard voering – Polykatoen

Polycotton is een mix van katoen en polyester. Dit materiaal is geproduceerd op een manier die het beste van beide vezels naar boven haalt.

Katoen is beter bestand tegen hitte dan kunstmatige vezels, wat een belangrijke factor is voor de duurzaamheid, omdat direct zonlicht de stof kan beschadigen. Omdat het een natuurlijk materiaal is, laat het lucht door, daarom zijn gordijnen van 100% katoen geschikt voor warmer weer, of keukens zodat de gordijnen niet te veel kookgeuren absorberen.

Hoewel katoen een go-to-materiaal is voor allround voordelen, kan zuiver katoen gemakkelijk kreukelen en kan het na het wassen krimpen. Indien onbehandeld voor brandvertraging kan katoen gemakkelijk wegbranden, terwijl polyester gewoon zou smelten.

Polyester is een synthetische vezel die uiterst duurzaam is; bestand tegen meeldauw; uitstekend in het behouden van hun kleur en ze houden hun vorm goed vast, waardoor het niet gemakkelijk kreukelt. Het nadeel van polyester is dat vlekken moeilijk te verwijderen zijn.

Door de voordelen van beide materialen samen te brengen, is polycotton een sterk materiaal dat minder gevoelig is voor rimpels en goed kan isoleren. Dit type voering is perfect voor alle ramen, omdat het aan de meeste behoeften kan voldoen.

Verduistering en dimmen van de voering

Met een extra laagje extra coating kan de verduisteringsbekleding het zonlicht tegenhouden. Het wordt vaak gebruikt in slaapkamers, zodat u niet gestoord wordt door het zonlicht. In vergelijking met de standaard bekleding is de verduisteringsbekleding gemaakt van een dikker materiaal, wat betekent dat deze kan helpen bij de thermische isolatie en geluidsreductie.

Verduisterings- en verduisteringsgordijnen hebben verschillende eigenschappen en voordelen. Dim-out maakt het mogelijk om het meeste licht in de ruimte te blokkeren, in tegenstelling tot het complete blok van een verduisteringsgordijn.

Enkele voordelen van de verduistering zijn onder andere:

  • Ultieme controle over het licht in een ruimte.
  • Verminder het niveau van het straatgeluid dat de kamer binnenkomt – perfect om uw kinderen te helpen slapen.
  • Volledige privacy.
  • Blijf in warmte tijdens de wintermaanden.
  • Warmte buiten houden tijdens de zomermaanden.
  • Ononderbroken slaap – briljant voor nachtarbeiders.
  • Bescherming van meubels en tapijt tegen de vervagende effecten van de zon.

Thermische Voering

Het toevoegen van een thermische voering aan uw gordijnen of jaloezieën is een geweldige manier om te besparen op energierekeningen, omdat het de warmte in een ruimte kan vasthouden tijdens het koudere weer. Ze kunnen ook voorkomen dat er warmte binnenkomt tijdens het warmere weer. Deze stijl van voering is geweldig voor het houden van uw kamer op een comfortabele temperatuur gedurende de seizoenen. Ze hebben ook de extra voordelen van verduistering en geluidsreductie.

Met slecht geïsoleerde of enkele beglazing is een constante verwarming nodig om een warme temperatuur in huis te handhaven, omdat de warmte gemakkelijk door de kieren kan ontsnappen en zelfs de afdichting van goede kozijnen na verloop van tijd kan afbreken.

Met extra lagen microvezel geeft de dikkere bekleding ook meer volume aan de gordijnen, waardoor een vollere uitstraling ontstaat.

Verbonden tussenvoeringen

Bonded Interlining is gemaakt van een standaard gordijnvoering in combinatie met een katoenen en polyester fleece. Het is perfect voor het geven van gordijnen een dikkere look en het is geweldig voor de energie-efficiëntie, het houdt de warmte binnen en de kou buiten.

Dit type voering combineert de voordelen van verschillende voeringen en voegt volume toe om een luxueuze look te creëren. Bij het gebruik van stoffen aan de dunnere zijde voor grotere ramen is het voordelig om een dikke voering te gebruiken, zoals een interlining om een hoogwaardige afwerking te creëren die goed vakmanschap uitstraalt.